tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulu vaarassa?

Apua apua apua, jouluun on enää muutama hassu päivä! Mihin ihmeeseen joulukuu vain haihtui? Tässä vaiheessa täällä on jo jouluvalmistelut kovassa vauhdissa. Ja ilmeisesti sen verran kovassa, että kroppa päätti ottaa vähän omaa lomaa ja sanoi sopimuksensa irti. Nyt taistelen villasukkien, glögin ja särkylääkkeen voimin tätä ihme kuumeilua vastaan, joka yllätti mut viime yönä. Jotenkin alkaa olla jo melkein enemmän sääntö kuin poikkeus, että aina loman alkaessa mulle käy näin. Kroppa ilmeisesti on niin ylikierroksilla kaiken stressin myötä, että sitten jossain vaiheessa vastustuskyky vaan romahtaa ja tässä on tulos.

Mutta eipäs vaivuta epätoivoon. Mulla on vielä pari päivää aikaa parantua ennen joulua ja sen kyllä olen päättänyt erittäin vakaasti tehdä. Lepoa, lepoa, lepoa ja Teemu stressipalloilemassa munkin puolesta. Ei vaan, en tiedä osaako tuo parempi puolisko edes stressata, sillä välin kun mä kehitän kriisin jostain ihan kaikista pienimmästäkin lahjojen paketointiin tai piparinleipomiseen liittyvästä. Selkeesti tää oli ihan taktinenkin veto multa, nyt voin itse vain istua sohvalla ja osoitella että hei tuokin homma pitäisi nyt hoitaa. Juu, eiköhän me tästäkin ihan kunnialla selvitä.



Meidän kuusi näyttää tänä vuonna melko samalta kuin viimekin vuonna, tällä kertaa pienenä lisänä Ikean ihanat pastelliset joulupallot! Meidän kotona joulussa ei ole mitään tiettyä "teemaa", mutta jotenkin omaa silmää on tänä vuonna miellyttänyt juurikin nuo pastelliset joulusävyt. Ostin myös pastellisia lahjapapereita, mutta päädyinkin käyttämään niitä melko vähän. Onneksi ne soveltuvat laadultaan hyvin myös muihin juhliin! Kynttilöiden sijaan meidän kuusta koristaa lumihiutalevalot. Nekin on hommattu Ikeasta, ja on mun mielestä aika hauskat ja sopivat. Teemu empi ensin hetken idealle, mutta kun itsepintaisesti taiteilin valot kuuseen, on sekin jo lämmennyt näille. Ihanan erilaista ja hieman modernimpaa meininkiä!

Jahka saan nyt selätettyä tämän pöpön, ja me päästään suunnitellusti joulun viettoon, on meidän tämän vuoden joulu aikalailla valmiiksi mietittynä. Aatonaattoiltana ajellaan Teemun vanhempien luokse, minne myös Teemun Mummu saapuu kyläilemään. Käydään myös mahdollisesti vähän kuuntelemassa kauniimpia joululauluja. Ollaan Sipoossa yötä, ja aamusaunan ja joulupuurojen jälkeen kipaistaan kotiin, mistä matka jatkuu sitten Tuusulaan. Mun vanhemmille on tulossa aattoiltana myös mun Mummi ja Äijä, ja siinä seurassa vietetään sitten jouluaattoa. Tuoksi yöksi pedataankin sitten puhtaat lakanat omaan sänkyyn, ja joulupäivänä käydään vielä syömässä Teemun vanhemmilla. Kuulostaa näin sanottuna melko monimutkaiselta, mutta koska nää välimatkat on pieniä, on tää loppujen lopuksi aika simppeli ja meille sopiva ratkaisu vietellä juhlapyhät.

Nyt sormet ristiin ja vällyjen väliin! Mä aion herätä huomenna ihan uutena ihmisenä. ;) Jos ei nähdä ennen sitä, niin oikein ihastuttavaa Joulua teille kaikille! <3

1 kommentti:

  1. Kannattaa vain vältellä turhaa stressaamista, niin ei sitten iske mikään pöpö ;). Kuten jo sinulle kirjoittelinkin, niin tästä se päivä alkaa pitenemään ja aikaa on vaikka kuinka ja mihin :). Nyt vain nautit lepäilemällä. Pikkuveli leipoi pipareja teillekin asti, joten siitäkään ei huolta. Ihanan näköinen kuusi ja muutenkin niin jouluisen kaunista <3. Ja lämmittele sitä marjamehua myös, niin saat vitamiineja ja antioksidantteja ;). P.S. Teemulla on viisas asenne ja osaa ottaa rennosti :D

    VastaaPoista