maanantai 15. elokuuta 2016

Ekaluokkalainen

Välittömästi otsikon kirjoittamisen jälkeen alkoi päässä soida jostain lapsuudesta tuttu rallatus: "Ekaluokkalainen kävelee kun nainen, tokaluokkalainen melkein samanlainen...". Joo älkää kysykö, kaikkea ne lapset keksiikin. Toisaalta fiilis on melkein kuin ekalle luokalle menossa, luojan kiitos ei sentään tarvitse pelätä, että kukaan tulisi mitään lällättelemään. Tai mistäs sitä tietää. :D


Kahden vuoden rento välivuosi päättyy huomenna, sillä suuntaan takaisin koulun penkille ja olo on neljättä kertaa elämässä kuin ekaluokkalaisella. Ala-aste, yläaste, lukio ja nyt sitten ammattikorkeakoulu. Jollain tapaa hyvin jännittynyt ja epävarma olo, kun ei oikein vielä tiedä mitä tuleman pitää. Tiedän vain, että liiketaloutta olisi tarkoitus lähteä oppimaan ja kenties reilun kolmen vuoden päästä valmistua tradenomiksi. Jänskää.


Tässä vaiheessa voin todeta, että oli hyvä idea ottaa vähän huilia opiskelusta ja paiskia sen sijaan töissä reilu pari vuotta. Ehti vähän saada lisää perspektiiviä siihen "mikä minusta tulee isona" -pohdintaan, ja kartuttaa työkokemusta. Nyt tuntuu oikeastaan juuri sopivalta ajalta lähteä opiskelemaan ja koen olevani siihen valmis. Mitä en heti ylioppilaskirjoitusten jälkeen lukiosta valmistuttuani välttämättä olisi ollut. Tai ainakin opiskelu olisi varmasti tuntunut nihkeämmältä ja vähän pakkopullalta. Toisaalta, voi olla että se olisi sitten hoitunut siinä samassa imussa. Aivot ainakin on täysin nollaantunut opiskelijamoodista, joten saa nähdä joudunko aloittamaan kaiken uudestaan ihan lähtöruudusta.On tämä kokonaan uuden sivun kääntäminen elämässä muutenkin aika vapauttavaa. Ihan uusi vaihe, josta ei vielä pysty varmuudella sanomaan oikeastaan mitään. Saan keskittyä kokonaan itseeni ja itseni kehittämiseen. Aika tyhjä on vielä reppu tässä vaiheessa, joten ehkä paras jättää tämä pohdinta tässä vaiheessa tähän, ja aloittaa henkinen valmistautuminen kauneusunilla. Enköhän mä palaile vielä tähän opiskeluaiheeseen, jahka pääsen alkua pidemmälle. Ensimmäiset päivät tulee menemään varmaan aikalailla jonkinlaisessa sumussa, kun on niin paljon uusia ja entuudestaan tuntemattomia juttuja. Tämä ekaluokkalainen pakkaa nyt koululaukkunsa valmiiksi ja siirtää kellon soimaan kukonlaulun aikaan. Wish me luck!

Postauksen kuvat on Kalajoelta ja sopii aiheeseen taas kuin peruna naamaan, mutta menköön.

3 kommenttia:

  1. Onnittelut opiskelupaikasta! Tsemppiä ja intoa ensimmäisiin päiviin, odotan innolla seuraavaa postausta opiskeluistasi :)

    VastaaPoista
  2. Tervetulloo samalle alalle!:)

    VastaaPoista
  3. Tervetulloo samalle alalle!:)

    VastaaPoista