Lupasin jakaa teille täällä blogissa mun synttärikaukun ohjeen, jos vaikka pääsiäiseksi tekee mieli tehdä jotain vähän spesiaalimpaa. Pienenä varoituksen sanana, että tästä kakusta ei sitten suklaata puutu! Ohje on alunperin Kinuskikissan blogista bongattu. :)
Pohja:
200 g suklaahippukeksejä
75 g voita
Valkosuklaatäyte:
145 g Pandan valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
3 liivatelehteä
Maitosuklaatäyte:
4 liivatetta
2,5 dl Flora vispiä
200 g Fazerin sinistä
2,5 dl Flora vispiä
200 g Fazerin sinistä
50 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
Vuoraa halkaisijaltaan 22-24cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Maitosuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Vatkaa loput 2,5 dl vispikermasta vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri ja tuorejuusto. Sulata suklaat ja sekoita ne kermavaahto-tuorejuusto seokseen. Kiehauta taas tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten suklaatäytteeseen. Kaada täyte vuokaan valkosuklaatäytteen päälle. Anna taas hyytyä pari tuntia.
Ennen koristelua valmista ganache. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele
suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja
sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki ja kunnes se paksuuntuu
hieman. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Koristelussa saa sitten käyttää luovuutta erilaisten Kinder-suklaiden kanssa!
Ja kyllä muuten kelpasi vieraille! Koristeina olevista "pesistä" käytiin kova taisto. ;) Vaikka eri kerrosten väsääminen voi tuntua työläältä, on tämä loppujen lopuksi mielestäni melko helppo kakku valmistaa ja saada myös onnistumaan. Ja maisteluvaiheessa se vaivakin tosiaan kyllä palkitaan!
Ja kyllä muuten kelpasi vieraille! Koristeina olevista "pesistä" käytiin kova taisto. ;) Vaikka eri kerrosten väsääminen voi tuntua työläältä, on tämä loppujen lopuksi mielestäni melko helppo kakku valmistaa ja saada myös onnistumaan. Ja maisteluvaiheessa se vaivakin tosiaan kyllä palkitaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti