sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kolme yötä jouluun

Pienoinen joululoma on nyt onnellisesti alkanut! Ihanaa, kun ei ole kiire minnekkään ja kaupassakäyntiin tai löhöilyyn saa käyttää niin paljon aikaa kun lystää. Ja pakko jo ihan tähän alkuun hehkuttaa myös noita sääennusteita. Nyt nimittäin näyttää vahvasti siltä, että valkoinen joulu saapuu aivan parahiksi tänne eteläänkin. Yksi yli-innokas joulufani täällä ei meinaa pysyä housuissaan, ja tekisi mieli vain pomppia paikoillaan.

Toinen jännitystärinöitä aiheuttava juttu löytyy meidän kuusen alta. Sinne on jo ilmestynyt muutamia paketteja, joiden sisällöstä minulla ei ole tietoa, ja se jos mikä on kutkuttavaa. Toisaalta mua jännittää melkein yhtä paljon nuo lahjat, jotka odottelevat vielä ottajaansa. Musta on vaan niin ihanaa antaa lahjoja, varsinkin jos ja kun lahja on onnistunut ja tekee saajan aidosti iloiseksi.Näitä kuvia katsellessa tulee fiilis, että meidän ystävät ja läheiset on ollu tosi kilttejä tänä vuonna. ;D Ja kyseisestä kuvasta puuttuu vielä lahjoja, koska kaikki ei yksinkertaisesti mahtuneet kuusen alle. Ajattelin, että oltaisiin päästy osasta eroon eilen, kun Teemun vanhemmat ja mun ystävä Emmi kävi kylässä, mutta lahjavuori vain kasvoi... Apuaa, miksi lahjoja on niin ihana antaa ja saada!Eilen oli tosiaan varsin aikaansaava päivä, ja startattiin se heti piparitalkoilla. Oltiin varsin ylpeitä meidän aikaansaannoksiin, vaikka valmistaikinasta väsättiinkin. Varsinkin kun piparimuotitkin haettiin vasta samana aamuna honkkarista! Aamuleipomusten jälkeen mun oli aika suunnata jälleen kuukausittaiseen kynsihuoltoon. Ihana Jaana oli varannut mulle ajan juuri näin joulun alle, niin saatiin kynnet sopivasti juhlakuntoon! And let me tell you about those nails...!! Okei, palataan tähän vielä.

Olen käynyt laittamassa kynnet aiemmin Jaanan Olarin toimipisteessä, mutta tällä kertaa olin Leppävaaran hoitolassa, kun sinne on täältä meiltä vähän lyhyempi matka. Oli mukavan positiivinen yllätys, että kauneushoitola sijaitsee sushiravintolan naapurissa! Kauneushetken jälkeen päätinkin käydä nappaamassa sushit matkaan, sillä mulla on tehny ihan hirveesti mieli sushia tässä lähiaikoina. Täydellinen valinta! Juuri sopiva välipala keskelle päivää, ja kyllähän mä tein ton miehen aika iloiseksi kun kiikutin sille herkkuja kotiin. Himonkin sain kätevästi taltutettua. Vaikkakin noita kuvia katsellessa se alkaa taas salakavalasti heräilemään... Toivottavasti joulun kalaherkut ja mäti toisi tähän helpotusta!

Musta oli aika hauskaa huomata, että nää meidän "ennen joulua ruuat", on aikalailla kaikkea muuta kuin jouluisia. Eilen syötiin sushia, ja jääkaapista löytyy tarvikkeet avokadopastaan ja tortilloihin. Ei ehkä ne kaikkein perinteisimmät vaihtoehdot. Toisaalta jouluaattona ajateltiin väsätä blinejä, joista ehkä kovalla yrityksellä voi löytää melkein jouluisiakin piirteitä.

Kun oltiin herkuteltu masut täyteen, oli aika siistiä koti vieraita varten, paketoida vielä viimeiset lahjat ja tehdä loput illan tarjoiluista. Leivottiin joulutorttuja ja koristeltiin piparit. Kaksi aika simppeliä jouluherkkua, onnistuu vähemmän jauhoisiltakin peukaloilta. En tajunnut ottaa lopullista kuvaa, kun tarjoilut oli aseteltu pöytään jouluservetteineen päivineen, mutta mitäpä tuosta. Eiköhän tässä taas ole riittävästi ruokakuvia yhteen postaukseen!

Ilokseni voin nyt todeta, että meidän koti alkaa olla valmiina vastaanottamaan joulun! Kaikki valmistelut on tehty, ja nyt pitää enää toimia joulupukin apurina ja jakaa loput lahjat eteenpäin. Vielä pitäisi itse malttaa odottaa ne kolme yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti