keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

DIY: sohvapöytä parvekkeelle

Heissan! Tuossa pari postausta sitten kirjoittelin tosiaan pienestä projektinpoikasesta, jota olen väsäillyt. Kyseessä oli siis pöytä meidän parvekkeelle. Aluksi koitin metsästää sopivan kokoista pöytää huonekaluliikkeistä, mutta sopivaa ei tullut vastaan. Ja muutenkin tuntuu, että kaikki ulkokalusteet myydään setteinä, joihin kuuluu sohvat, tuolit ja pöydät. Näppäränä tyttönä päätin siis tehdä pöydän itse. Miten hanakalaa se muka voisi olla? Note to self: Ei ihan yksinkertaista.

Päätin tehdä pöydän kuormalavoista, lähinnä siksi, että ne ovat ilmaisia. :D Monet yritykset toki kierrättävät lavojaan, mutta useille ne ovat ihan jätetavaraa, ja antavat ne mielellään kiertoon. Lavoja on olemassa erikokoisia, joten lava on hyvä valita omien tarpeiden mukaisesti. Meidän lavat osoittautuivat tarkemmalla tarkastelulla luultua isommiksi, mutta eipä hätiämitiä. Heikki sahaili lavoista sopivan kokoiset mun toiveideni mukaan. Kokoa oli vähän vaikea arvioida, kun väsäsin pöytää ulkona ja kannoin vasta valmiin lopputuloksen parvekkeelle. Valmis pöytä osoittautui kuitenkin juuri sopivan kokoiseksi meidän tarpeeseen!

Meidän parvekkeella pöytä toimii sohvapöytänä, eli kaksi kuormalavaa päällekkäin osoittautui hyväksi korkeudeksi. Muokkailtiin tuota alempaa lavaa sen verran, että väännettiin "turha" keskipalkki alhaalta kokonaan pois. Näin pöydästä tuli vähän ilmavampi ja mun mielestä se näyttää oikeastaan paremmalta noin. Sitten sudittiin pari kerrosta valkoista ulkomaalia lavojen pintaan. Maalaaminen oli tässä se aikaavievin osuus, kun maalattavia pintoja ja välejä oli lukuisia, ja maalin täytyi antaa kuivua yön yli kerrosten välissä.


Halusin vielä lisätä pyörät pöydän alle, että pöytää on helppo liikutella parvekkeella. Sen paikka kun on virallisesti tuossa sivussa, parvekkeen ovea vastapäätä. Pöytä on sitten helppo siirtää lähemmäs sohvaa, kun haluaa asettaa siihen jotain syötäviä tai juotavia. Näin parvekkeesta ei tule liian ahtaan tuntuinen, mitä se ehkä olisi, jos pöydän sijoittaisi kokoaikaisesti tuohon kulmasohvan eteen.


Mitäs muuten tykkäätte meidän parvekkeen ilmeestä tällä hetkellä? Ihana iso kulmasohva on (ylläriylläri) Ikeasta. Tämä on ehdottomasti paras ratkaisu meidän parvekkeelle, sillä kulmittaiselle sohvalle mahtuu useampikin istumaan. Sohvan ollessa noin pitkä, siinä pystyy myös hyvin makaamaan ja ottamaan aurinkoa. ;) Jätettiin tarkoituksella käsinojat kokonaan pois, mikä tuo jälleen avaruutta ja helpottaa sohvan lähestymistä myös tuolta oven suunnalta. Käsinojat eivät näin ole rajoittamassa missään kohtaa. Mä vaan niiin rakastan tuota meidän löhönurkkausta! <3Musta oli ihanaa saada myös vihdoin kasveja meidän parvekkeelle, sillä viime kesänä ei ehditty niitä lainkaan hankkia. Parveke jäi myös kaikessa siinä muutto- ja sisustustohinassa vähän varjoon ja taka-alalle, ja olikin aika ankeassa kunnossa. Mutta nyt sitä ei tunnistaisikaan enää samaksi parvekkeeksi, ja olen onnellinen että voin nyt kesällä laajentaa meidän olkkaria tuonne parvekkeen puolelle. Mulla ois vielä yksi ihana ruukku odottelemassa istutuksia, joten saapi nähdä mitä mä siihen keksisin. Ja katsokaa, meidän ensimmäinen oma tomaattikin alkaa pian olemaan kypsä!


Onhan tuossa kieltämättä pientä muutosta tapahtunut. Uskokaa tai älkää, mutta ainoa kuva vanhalta partsilta taitaa oikeasti olla tuo vanhojen parvekekalusteiden myynti-ilmoitusta varten otettu kuva. Ehkäpä sielä tänä kesänä tulee vietettyä hitusen enemmän aikaakin, kun onhan tuo viihtyvyys nyt aivan toista luokkaa.

Me muuten varattiin huomiseksi pieni extempore getaway! Okei, me suunnataan niinkin kauas kuin Tallinnaan, eli näitä ihania hyytäviä kelejä ei valitettavasti hirveästi karkuun päästä. Silti mukava tehdä välissä taas vähän jotain erilaista ja arjesta poikkeavaa. Sormet ristiin ettei toi tuuli ois ihan järkyttävä!

1 kommentti:

  1. Onpas melkoinen muutos parvekkeen ilmeessä. Ja nimenomaan positiiviseen suuntaan :). Aika ankea tuo "ennen" -kuva ja sitten muuten onkin, kuin sisustuslehdistä tuo lopputulos. Onnittelut askartelun tuloksista!

    VastaaPoista