maanantai 19. joulukuuta 2016

Joulukuun lukuvinkki

Heissan! Nyt lomalla yksi ihanimmista asioista on se, että on entistäkin enemmän aikaa lukea. Taidankin suunnata taas heti huomenna kirjastoon haalimaan lomalukemista. Olen tainnut täällä aikaisemminkin kertoa mun kirjastorakkaudesta. Siellä vaan tulee aina sama yltäkylläisyyden ongelma, sillä tarjontaa on niin paljon, että välillä on vaikea onkia niitä oikeita helmiä sieltä seasta. Siksi tykkään, jos saan tutuilta hyviä kirjavinkkauksia, niin ei tarvitse itse tehdä vaikeita valintoja. :D Niinpä halusin jakaa teidänkin kanssa yhden kivan kirjan, jonka luin tässä hiljattain.

Let it snow sisältää oikeastaan kolme erillistä lyhyempää tarinaa, jotka liittyvät vähän kaikki toisiinsa. Hauskaa kirjassa on, että jokaisella tarinalla on oma kirjoittajansa. Keskimmäisen tarinan on kirjoittanut John Green, jonka tuotoksiin kuuluu myös muun muassa Tähtiin kirjoitettu virhe. Jokainen tarina on piristävällä tavalla hiukan erityylinen, mikä johtuu varmastikin juuri eri kirjailijoista. Oikeastaan aika mukavaa vaihtelua!

Mulla kävi muuten aika hauskasti, kun yritin etsiä tätä kirjaa kirjastosta, kun kirjaston hakukoneet olivat huoltokatkolla. Hetkinen kesti paikantaa, sillä kirja löytyi nimittäis lasten ja nuorten kirjojen puolelta. Sinäänsä ei ehkä mikään ihme, sillä tarinoiden päähenkilöt ovat noin 17-vuotiaita. Lisäksi en ollut ihan varma, etsinkö suomen- vai englanninkielistä painosta. Kirja on jo vuodelta 2006, mutta se on suomennettu vasta tänä vuonna. Aika iloinen yllätys, kun olin jo valmistautunut sen lukemaan myös englannin kielellä.

Mutta tosiaan tämä on aivan ihana tarinakokonaisuus, joka ei voisi paremmin sopia tähän aikaan vuodesta, sillä tapahtumat sijoittuvat juuri jouluaattoon! <3 Sopivasti romantiikkaa, huumoria ja nerokkaita juonenkäänteitä. Joten jos lomalukeminen on vielä hakusessa, niin tässä on ainakin yksi vahva vaihtoehto. Ihanan kevyttä lukemista juuri sellaisiin hetkiin, kun haluaa vaan heittää aivot hetkeksi narikkaan ja käpertyä nojatuoliin glögilasin ja konvehtirasian kanssa. :)

1 kommentti:

  1. Kirja sopii kyllä kuin nappi tähän vuodenaikaan; kirjaimellisesti nimeä myöten. Houkuttelevan pastelli kansi ja mukavasti kuvailtu sisältöä; pitääpä ihan itsekin se lukea :)

    VastaaPoista