perjantai 16. joulukuuta 2016

Lomalle!

Arvatkaas mitä? Nyt on viimeisetkin koulutehtävät palautettu, tentit tehty ja tunnit lusittu. Täällä ollaan virallisesti joululomalla! Vaikka mulla onkin töitä tämän (lähes neliviikkoisen!!!) loman aikana, lasken sen silti lomaksi, sillä ei ole lainkaan koulua tai mitään siihen liittyvää töiden lisäksi. Eli vapaa-aika on puhdasta vapaa-aikaa ilman huolta huomisesta. Eikä mulla edes ole niitä työtuntejakaan kovin merkittävässä määrin. Loman viimeinen viikko onkin sitten ihan tuplalomaa, kun ollaan vielä vapaalla jalalla koulusta, sekä töistä viikon mittainen palkallinen loma. Ai ettien että kuulkaas! Onneksi tajusin noita talvilomia syksyllä varattaessa, että kyllähän se nyt kannattaa ilman muuta pitää silloin, kun ei kouluakaan ole. Ja tuo tammikuun toinen viikko oli vieläpä suhteellisen helppo saada, kun monilla kuitenkin on jo koulut ja työt alkaneet, mutta hiihtolomakausi siintää vielä hamassa tulevaisuudessa.

Teemukin onnistui saamaan töistä lomaa saman viikon, joten me päästään lähtemään yhdessä reissuun! Etelän sijaan me matkustetaankin tällä kertaa pohjoiseen. Ja itseasiassa niin pohjoiseen, etten ole vielä koskaan elämässäni käynytkään. (Ja joo äiti, sitä ei lasketa kun satuin olemaan lapissa mukana vaahtosammuttimen kokoisena tonttuna, joka luulee, että lumi on ruokaa.)
Me mennään Ylläkselle!


Teemu on viettänyt lapsuudessaan lähes kaikki talvet ja varmaan osan kesistäkin Ylläksellä, sillä Teemun vanhemmilla oli mökki siellä. Ihanaa päästä vähän näkemään paikkaa, joka on kuitenkin ollut ihan isossa osassa Teemun elämää joskus. Ja tosiaan ihan uusi kokemus mulle muutenkin, vaikka Oulun leveysasteita onkin kulutettu ahkerasti kesät talvet. Oulusta on kuitenkin muutama hassu satakilsaa vielä matkaa kartalla suoraan ylöspäin. Jäiks, mitenhän mä oikeen selviän niin pitkästä matkasta...

Me tosiaan mennään sinne suuntaan Teemun vanhempien kyydissä, jotka ovat vuokranneet mökin kolmeksi viikkoa. Takaisinpäin on ostettuna juna- ja lentoliput sitten. Onnistuttiin saamaan oikeestaan tosi hyvät liput, kun varattiin ne jo riittävän ajoissa. Kotimatkalla tehdään myös pieni välietappi Ouluun, ja päästään taas nauttimaan tuosta ihanasta kaupungista ja meidän ystäväpariskunnan seurasta pariksi päivää. Iiik, en millään malta odottaa! <3 Onneksi tuo reissu tulee olemaan koko loman loppuhuipennus, joten aika tässä Joulun molemmin puolin kuluu kyllä varmasti kuin siivillä.

Tänne eteläänkin saatiin pari päivää sitten hentoakin hennompi lumipeite. Parempi sekin kuin ei mitään, mutta ellei meitä odottaisi kunnon hanget tammikuussa, niin olisin mä aika nyreissäni. Nyt saatan juuri ja juuri selvitä siitä ajatuksesta, että Joulua joudutaan luultavasti viettämään melko lumettomissa merkeissä.

Ja niin me päästiinkin jälleen mun lempipuheenaiheeseen; Jouluun! Täällä on jo jouluvalmistelut kovassa vauhdissa, ja nyt ne vaan kiihtyykin, kun ei koulu- tai työkiireet pääse liikaa häiritsemään. ;) Joulukuusi on jo koristeltu ja kotona näyttää muutenkin jouluiselta. En malta odottaa, että saan pari pakettia pyöräytettyä kuusen alle tuomaan lisää joulufiilistä. Voi mä niin rakastan ihan kaikkea joulussa! Vaikka tää joulukuu onkin kulunut ihan hirveää vauhtia, on ihanaa että vielä on viikko aikaa jouluun ja ehdin vielä kunnolla fiilistelemään ennen h-hetkeä. Mitään paniikkiakaan tuskin ehtii syntyä, sillä lähes kaikki joululahjat on jo hankittuna.

Voisin kirjoitella teille vähän ainakin koristelu- ja paketointijuttuja, sekä yksi lukuvinkkikin mulla olisi jemmassa. Semmoisia kivoja pieniä maistiaisia nyt ennen joulua, kun pitäisi olla kunnolla aikaakin rustailla. Mutta nyt heittäydyn Teemun seuraan sohvannurkkaan seurailemaan sivusilmällä Indiana Jonesia. Saa nähdä, maltanko vielä tämän illan olla kaivamatta paketointivälineitä esille... Ihanaa viikonloppua teille lukijoille!

Postauksen kuvat lainattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti