sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

KAKTUSMANIA

Tämän kevään ehdoton muotijuttu sisustuksessa on kaktukset. Sisustusaiheiset blogit ja lehdet pullistelevat erikokoisista ja -näköisistä piikkikavereista. Mullekin iski jo kevättalvella hirveä kaktusinnostus, kaktusmania suorastaan. Vielä olen onneksi onnistunut hillitsemään hieman itseäni, eikä joka ainoa taso kodista ole peittynyt kaktuksilla. Oikeastaan olen keskittänyt kaktukset meillä aikalailla tuohon yhteen paikkaan olohuoneen kapioarkun päälle, missä ne saavat runsaasti tarvitsemaansa luonnonvaloa.
Meidän kaikki kaktukset on Ikeasta. Ilokseni huomasin, miten Ikeaan oli tullut myyntiin jos jonkinlaisia pikkukaktuksia ja suuntasinkin heti kotiuttamaan omiani. Ensimmäisellä kerralla ei tärpännyt, vaan söpöt kaktukset olivat päässeet loppumaan. Ostin sitten "lohdutuspalkintona" tuon miniversion sinisessä ruukussaan. Kai sekin on jonkin sortin kaktus paksuine "lehtineen", vaikkei piikkikäs olekaan. Seuraavalla kerralla kävikin sitten jo parempi tuuri, ja erilaisia kaktuksia löytyi vaikka muille jakaa. Mistä pääsimmekin heti seuraavaan ongelmaan, eli valinnan vaikeuteen. :D Pyörittelin pitkään erinäköisiä kasveja käsissäni, ja lopulta en vain pystynyt tekemään valintaa finaalikolmikon osalta. Niinpä päädyin ostamaan ne kaikki! Toisaalta, eipä ollut mikään huikea investointi, sillä yhden kaktuksen hinta taisi olla muistaakseni neljän euron luokkaa.


Jos rehellisiä ollaan, voisin kyllä huolia tänne vielä muutaman kaktuksen lisää tuomaan väriä ja rikastuttamaan sisustusta. Ainakin tämä jättiyksilö jäi vielä mietintään vähän korkeamman hintansa puolesta, mutta onhan noi nyt makeita! Ja niin kovin helppohoitoisiakin, että tälläisen vähän astetta heikommankin viherpeukalon onnistuu jopa pitää kuivuuteen tottuneet kaktukset hengissä. Kaktuksissa on jotain sellaista yksinkertaisen karua fiilistä, joka tuo ihanasti oman lisämausteensa kodin sisustukseen. Kaktukset tuovat mukanaan ripauksen kesästä, auringosta ja hiekasta.

Mitäs mieltä olette kaktuksista? Löytyykö niitä vielä teidän kodeista? Meidän kotiin kaktukset ainakin ovat tänä keväänä tulleet jäädäkseen! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti