sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Tuparit nro.1

Tänään vietettiin meidän "ekoja tupareita" kotipesässä. Ensimmäiset tuparit siksi, että tullaan järjestämään meidän kavereille vielä erikseen tuparit jossain vaiheessa. Näihin tupareihin osallistui mun läheisimpiä sukulaisia. Toisaalta, eipä tänne kerrallaan hirveän isoa sakkia voi kutsuakaan. Nytkin riitti tohinaa ja meininkiä. Musta tuntui, että vieraat viihtyi meillä loistavasti ja oli ihanaa viettää aikaa yhdessä hyvien tarjoilujen kera. 


Kyllä, väsättiin tarjoilut itse ja voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että ne onnistui loistavasti! :D Suolaisena tarjottavana meillä oli itsetehtyä kinkkupiirakkaa ja coctailpiirakoita levitteineen. Kahvin kaveriksi oli sitten pavlovaa ja lettuja jätskin kera. Mä oon jo pitkään halunnut kokeilla tehdä tuota pavlovaa, koska se on musta mansikoineen kaikkineen ihanan kesäinen herkku. Pohja on siis marenkia, päällä kermavaahtoa ja masikoita. Me lisättiin omana variaationa myös vadelmia ja raastettua valkosuklaata.




Mua jännitti hirveesti miten tuo marenki onnistuu, koska en ollut tehnyt sitä koskaan ennen. Marenkia pitää kuitenkin paistaa toista tuntia ja se voi helposti epäonnistua. Siitä tuli kuitenkin juuri oikeanlaista! Olin tosi tyytyväinen kun marenki irtosi hyvin leivinpaperista ja pysyi yhtenä kappaleena. Ja ah toi pavlova oli just niin hyvää, kun kuvien perusteella olin odottanutkin. Sopii täydellisesti yhteen kahvin kanssa. 




Oon tosi säästäväinen, mitä tulee ruokaan. Musta on kamalaa heittää ruokaa roskiin, ja oonki sanonu että en vois ikinä olla töissä missään kaupassa tai ravintolassa missä mun pitäs heittää kasoittain syömäkelpoista ruokaa pois. Tällä alustuksella pääsemme siihen, että marenki valmistetaan kananmunan valkuaisista, joten mun oli pakko keksiä siis jotain käyttöä myös niille keltuaisille. Mun mielestä letut on myös rentoa ja sopivaa kesäsyömistä, joten päätettiin kokeilla tulisiko pelkistä keltuaisista tehdyistä letuista mitään. Aika rohkea veto tämmösiltä untuvikoilta, mitä tulee ruuanlaittoon ja leivontaan! ;D Letuista tuli pelkillä keltuaisillakin tosi hyviä. Ja monet kehui niitä ja itseasiassa sanoi että ne oli jopa parempia kuin "tavalliset" letut. :) Saattaa toki myös johtua siitä, että munat on peräisin mun vanhempien omasta kolmen kanan kanalasta. (; Todellisia luomu- ja vapaan kanan munia!



Sen lisäksi, että saatiin ihania ihmisiä meille kylään ja vietettiin mahtava sunnuntai-ilta läheisten kanssa, saatiin heiltä myös ihania tuparilahjoja. Suuri kiitos kaikille vieraille osallistumisesta meidän onneen uudesta kodista. Olette meille rakkaita ja niin kovin tärkeitä! <3

4 kommenttia:

  1. No, jopas; kommenttini katosi taivaan tuuliin. No, laitetaanpa ajatukset uudestaan kirjoitukseksi.
    Kiitos ihanista ja erittäin maukkaista tarjoiluista. Olette mestarileipojia! Teillä on kaunis koti ja siellä asustaa ihastuttava pariskunta <3. Näitä kirjoituksia on niin mukava lukea, kun on hyvä, eläväinen teksti ja ihania kuvia. Olen edelleen sitä mieltä, että olet taitava sisustaja ja valokuvaaja :). Mukavaa alkanutta viikkoa sinne kotipesään :).

    VastaaPoista
  2. Teidän koti näyttää todella kauniilta ja modernilta, ihana!!! Nauttikaa olostanne :-) Onkohan tuon kakun tekeminen ensikertalaiselle haastavaa..? Muutaman viikon päästä koittaa taas yhdet isommat juhlat meidän kulmilla, eli minun syntymäpäiväni ja joku uusi resepti olis varmasti enemmän kuin tarpeen. Täytyypä siis kokeilla kesän kunniaksi tuota mansikkapavlovaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei kiitos tuhannesti Jenna! :) Ihana kuulla kehuja omasta kodista, kun sen viihtyvyyteen on kuitenkin nähnyt paljon vaivaa (;
      Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Meillä kaikki tykkäsi ja kehui pavlovaa kovasti, ja musta se on vaan niin kesäinen herkku kuin olla ja voi! Ja nyt on mansikoillakin kypsymisaika! :)
      Ps. Ihanaa syntymäpäivää! <3

      Poista