maanantai 22. joulukuuta 2014

Pieniä juttuja

LUNTAAAAAAAAA! Ihana pieni hentoinen lumipeite ja kaunis auringonpaiste. <3 Illaksi on vissiin sitten luvassa sitä lunta vähän runsaammallakin kädellä. Nyt voi varmaan valkeaa joulua pitää jo aikalailla varmuutena!

Väsättiin viikonloppuna Teemun kanssa karamellisoituja manteleita lahjaksi meidän perheille ja sukulaisille. Mä rakastan itsetehtyjä lahjoja, joihin on nähty vähän vaivaa. Nääkin on niin helppotekoisia, mutta tekee varmasti saajansa onnelliseksi. Tehtiin näitä samoja myös viime vuonna, jolloin ohje löytyi jostain lehdestä. Pakkomielteisesti halusin käyttää juuri täysin samaa reseptiä, kun mantelit onnistuivat niin hyvin viime vuonnakin. Jonkun aikaa sai selailla, mutta ohje löytyi kuin löytyikin, nimittäin puhelimen arkistojen kätköstä! Muistelin oikein, että olin ottanut ohjeesta kuvan vanhaan puhelimeen. Tässä se nyt nähdään, että jotain hyötyä niistäkin tuhansista, toinen toistaan turhemmista, kännykän galleriaan hautautuneista otoksista on.
 
Karamellisoidut mantelit

200g kuorellisia manteleita
2 dl fariinisokeria
½ dl vettä
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
ripaus chilijauhetta
ripaus suolaa

Sekoita pannulla sokeri, vesi ja mausteet.  Kiehauta, lisää mantelit ja hämmennä noin 5 minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Levitä mantelit leivinpaperille ja paahda 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. 

En tajunnut ottaa yhtään kuvaa valmistusprosessista, mutta toisaalta ohje on varsin yksinkertainen. Sitten vaan annetaan manteleiden hetki jäähtyä, ja paketoidaan kauniisti oman mielen mukaan. Teemu teki tuollaisia hienoja tötteröitä, joihin minä sitten lusikoin kuorrutetut mantelit. Ihan hyvin voisi myös ostaa jotain edulisia lasipurkkeja manteleille, ja koristella punaisella silkkinauhalla. Riittävän paksua, ruskeaa pakkauspaperia saa muuten iiison rullan suht edullisesti postista!


Tulin mä teille näyttämään jotain muutakin... Eikö ole nätit?? Joojoo, olette saanut kuunnella tätä hehkutusta jo ihan riittämiin, mutta mulla vaan sattuu olemaan maailman ihanin kynsien tekijä, joka on ylittänyt mun odotukset ihan jokaisella kerralla. Ja niin kävi taas. Olin varustautunut pyytämään jotain saman tyylistä kuin viime kerralla, kun tykkäsin niistä kynsistä niin hurjasti. Jaana vaan osaa kuunnella mun toiveita niin ihanasti, ja silti tarjota jotain mitä en itse edes ole tullut ajatelleeksi. "Kokeiltasko tällä kertaa semmosta liukuvärjäystä sen valkosen kanssa?" Uskomatonta miten joku tietää mun tarpeet ja mieltymykset paremmin kuin minä itse! Ja niin tuli kynsistä taas entistäkin ehommat... Täyttä kynsirakkautta. <3


Nyt me suunnataan Teemun kanssa Helsinkiin katsomaan, onko siellä ketään muuta liikkeellä. ;D Joulun viimeiset hankinnat olisi tarkoitus hoitaa ja haistella joulutunnelmaa ilman mitään kiirettä. Ihanaa talvista päivää kaikille ja ihanaa joulun odottelua! <3

2 kommenttia:

  1. Voi, miten kauniita mantelitötteröitä <3. Eihän saaja edes raski avata pakettia ;). Kynnet ovat myös suloisen talviset ja sopii tosiaan sinulle mainiosti. Ihanaa joulun tunnelmointia jatkossakin ja nähdään viimeistään aattoaterialla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 Ehkä houkutus kuitenkin voittaa lopulta, on meinaan aika herkullisia manteleita ;) Rakastan itsekin näitä kynsiä jälleen, jos mahdollista enemmän kuin edellisiä :)

      Poista