sunnuntai 9. elokuuta 2015

Taaperon kanssa Linnanmäellä

Me päätettiin lähteä keskiviikkona vähän extempore käymään Lintsillä. Ilma oli mitä parhain, lämpöä ja aurinkoa riitti aamusta iltaan! Ja mukaan meininkiä ihmettelemään lähti tietenkin ihana pieni kummipoika!


Linnanmäellä viihtyy sekä lapset, että lapsenmieliset! ;) Ei ehditty kauaa hengailla Lintsin aitojen sisäpuolella, kun tuon paremman puoliskon oli jo saatava itselleen hattara... Sitä ollaan muka niin aikuista että, mutta oikeasti omassakin vatsanpohjassa kupli pieni jännityksen poikanen, kun lähestyttiin Lintsiä. Meillä oli ihan tiedossa, ettei tällä kertaa osteta rannekkeita, vaan mennään vaan haistelemaan ja maistelemaan tunnelmaa. Ja vaikkei laitteissa pyörisikään, niin pelkässä tunnelmassa voi aistia jännityksen ja iloisen kuplinnan. Rakastan huvipuistoja!


Pakko nostaa isosti hattua Linnanmäelle ilmaisesta sisäänpääsystä sen alueelle, sekä jopa yhdestätoista laitteesta, joihin pääsee kieppumaan täysin maksutta. Pienimpien lasten kohdalla järjestely on minusta enemmän kuin mahtava. Aikuisten ei tarvitse ostaa itselleen ja pienille turhaan kalliita rannekkeita, sillä ikä ja pituus rajottaisivat jo suuresti laitteiden tarjontaa. Mekin päästiin lähes 1,5-vuotiaan kanssa kokeilemaan huvipuistomeininkiä jopa viidessä eri laitteessa ilmaiseksi.


Näinkin pienen kanssa voi olla todella hauskaa Linnanmäellä! Vaikka ei edes kävisi laitteissa, pelkkä kokemus on jo pikkuihmiselle ihmeellinen ja mieleenpainuva. Jokapuolella on kamalasti ihmisiä, nauru, huuto ja kiljunta raikaa kilpaa erilaisten musiikkien ja kuulutusten kanssa, värikkäät ja pyörivät laitteet ovat mitä mielenkiintoisinta katseltavaa ja ihmeteltävää.


Touhutessa myös väsymys iskee tavallista nopeammin, ja päiväuniajan koittaessa lähdettiin kärräilemään hieman pois huvipuiston vilskeestä. Muutenkin käveleskellessä oli kätevä suunnistaa pois ylihinnoitellun huvipuistoruuan luota läheisen Teollisuuskadun modernin mäkkärin terassille. 


Mä taisin viimekesänäkin hehkuttaa täällä noita mäkkärin frappeja? Aivan täydellinen juoma virkistämään kuumana kesäpäivänä! Mäkin nappasin frapen vaan mukaan matkalle, kun lähdettiin kävelemään takaisin kohti Lintsiä masut täynnä.


Kun oltiin levätty ja syöty välissä, käytiin vielä katsastamassa loput laitteet sekä Helsinkiä vähän yläilmoista käsin. Meille sattui kyllä aivan mahtavat kesäkelit huvipuistopäivälle!

Muistilista taaperon huvipuistopäivään:

- Puistoon kannattaa lähteä hyvin levänneenä ja syöneenä, niin jaksaa paremmin ihmetellä ja kiertää huvipuistoa.

- Muista nokkamuki! Vettä on hyvä olla tasaisin väliajoin tarjolla, niin nesteytys pysyy kunnossa. Mukia voi käydä tarpeen tullen välillä täydentämässä.

-Meille sattui aivan mahtava keli, kun aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Lapsen suojaaminen auringolta on ensisijaisen tärkeää, joten hattu ja +50SK on must! Aurinkorasvaa on hyvä myös lisäillä välillä. 

- Kärsivällisyys voi olla koetuksella laitteisiin jonotettaessa. Jonotellessa voi samalla ihmetellä kyseistä laitetta tai bongailla muuta mielenkiintoista ympäristöstä, niin ettei aika käy pitkäksi. 

- Huvipuistotouhuilu on hyvin tavallisesta poikkeavaa ajanvietetttä, missä väsymys iskee äkkiä. Mahdollisuus huilitaukoon välillä on tärkeä, vaikka taapero olisikin asiasta erimieltä. Tilanne on hyvä rauhoittaa poistumalla hetkeksi jonnekin, missä on vähän hiljaisempaa ja rauhallisempaa.

- Varavaipat ja välipalat tietenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti