perjantai 2. lokakuuta 2015

Kurpitsakarnevaalit
Viime viikonloppuna pääsin osallistumaan ihastuttavaan tapahtumaan Tuusulan Pajutallissa. Pajutalli itsessään on ihana kaikkea pientä ja kaunista sisustukseen liittyvää myyvä putiikki. Nyt siellä järjestettiin vuodenaikaan sopivasti kurpitsakarnevaalit, ja nimensä mukaisesti paikka suorastaan pursuili eri kokoisia ja -näköisiä kurpitsoja. Lähinnä kuitenkin noita mun lemppari "Halloween" -kurpitsoja löytyi laidasta laitaan.
Alun perin syy, joka minut edes koko tapahtumaan ajoi, oli rakas äitini. Äiti on koko kesän varjellen ja rakastaen kasvattanut palstallaan jättikurpitsaa, ja nyt tuotos, Tonteri nimeltään, pääsi paistattelemaan ansaitsemassaan huomiossa. Enemmän kasvatusprojektista ja muista äidin touhuista voi lueskellä hänen sydämellisen maanläheisestä blogistaan täällä.
Mutta ne kurpitsakarnevaalit! Tapahtumassa oli todellista karnevaalitunnelmaa, karuselleineen ja hattaroineen päivineen. Paikalla oli pajuhevosen lisäksi ihan oikeita eläimiä lasten ihmeteltävänä. Edellisen päivän alpakat olivat valitettavasti ehtineet jo jatkaa matkaa johonkin muualle. Mutta nuo possut oli kyllä aika liikkiksiä!
Jos mä jotain rakastan, niin kaikkia ihania sisustusjuttuja ja sitä kun asetteluun ja estettisyyteen on nähty kunnolla vaivaa. Ja Pajutallilla tosiaan esteetikon silmä lepää.


Niinhän siinä sitten kävi, että äiti vei Tontereineen kurpitsakilpailua ihan 6-0. Lähes 43 kiloinen Tonteri (joo, tiedän että kuulostaa hullulta, mutta sillä nimellä kurpitsaa on kutsuttu koko pienen elämänsä) nappasi ensimmäisen sijan hurjalla kaulalla toiseksi tulleeseen. Ensimmäiseksi palkinnoksi oli kerätty aivan ihana lahjakori täynnä kaikkia ihanuuksia, mistä tunnustan rehellisesti olevani hyvin kateellinen! Mutta olipa äiti kyllä nähnytkin vaivaa, kun kävi hoitamassa Tonteria monta kertaa viikossa (ellei toisinaan lähes päivittäin), peitteli kurpitsan fleece-huopaan, suojasi sen katoksella ja toimi muutenkin kuin mallikurpitsamamma konsanaan. Eli kyllä oli äiti palkintonsa ansainnut. Itsekin tulen niin onnelliseksi, kun katson näitä kuvia mistä oikein paistaa äidin onni ja ylpeys voitostaan.

Tuhannesti vielä onnea rakas äiti! <3
2 kommenttia:

  1. Voi, miten syksyisen ihana kirjoitus kuvineen :). Heti tulee ihan karnevaalituulelle :D. Mennään yhdessä joku päivä ihan rauhassa tutkiskelemaan Pajutallin kätköjä; suosittelen ehdottomasti kaikille kauniin ja romanttisen tyylin ystäville.

    VastaaPoista