perjantai 25. maaliskuuta 2016

Havuja perkele!

Pardon my french, mutta tähän päivitykseen kyseinen otsikko on aivan pakollinen. Meillä pitkäperjantai kului puusavotan merkeissä ja tuo kyseinen lausahdus tuli toistettua pään sisällä useammin kuin pariin otteeseen.

Vanhempani tosiaan kaadattivat tontiltaan tässä viikolla viisi suurta mäntyä ja kuusta. Edullisinta on kaataa puut "suoraan", eli ilman että tarvitsee kiivetä puuhun ja pätkiä niitä ylhäältä alaspäin. Ja kun lääniäkin vanhempien pihalta löytyy, niin palomiehet pistivät puut matalaksi ja jättivät niille sijoilleen. Muulle talkooporukalle jäikin sitten loput raivaustyöt, eli runkojen paloittelu ja pilkkominen polttopuuksi sekä oksien karsiminen ja pois kuskaaminen. Äidilläni on ollut pientä vaivaa olkapään kanssa, joten me päätettiin Teemun kanssa reippaina sännätä auttamaan ja hoitamaan oma osuutemme puusavotasta.

Monta tuntia siis rehkittiin tänään hehkeinä ja kuskattiin risuja peräkärryllä. Ja aika hyvin me saatiinkin pihaa puhtaaksi! Hommaa toki vielä jäi, mutta onneksi perheestä löytyy kaksi riuskaa miestä, jotka hoitavat homman loppuun tässä viikonloppuna. ;) Ja yllättävän hyvä fiiliskin jäi tuollaisesta fyysisestä työstä, jossa pääsi kunnolla riehumaan ja jonka tuloksen näki siinä heti.Nyt istun kotona saunan raikkaana näpyttelemässä teille. Saunominenkin tuntui niin hyvältä ja ihan eri tavalla ansaitulta kuin ihan perus perjantaina! Ja ainiin, kerkesin minä tuossa ennen saunaa vielä Teemun hiuksetkin leikkaamaan, eli oikein onnistunut ja aikaansaava vapaapäivä on kyllä ollut täällä suunnalla. Loppu viikonloppu meneekin sitten meillä työn äärellä, mutta eipä tuokaan haittane, kun ihan mukavat korvaukset on kuitenkin tiedossa. Ja onhan meillä sitten vielä maanantai aikaa lomailla! :)

Sunnuntaille ja alkuviikkoon on kyllä luvassa aika makoisen oloisia kevätkelejä, eli ihan mukava että mekin saamme siitä osamme viimeistään sitten maanantaina. Lämmintä ja aurinkoista! Jospa se kevät nyt vihdoin alkaisi sitten tehdä tuloaan oikein urakalla ja sulaisi nuo viimeisetkin lumen rippeet pois. Ah miten ihanaa, maltan tuskin odottaa! Mutta nyt siirryn tuonne sohvannurkkaan napsimaan irttareita kullan kainaloon ja toivottelen teille makoisaa pääsiäisen jatkoa! Ihan kiva välillä vietellä tämmöistä hiukan pidempää ja kiireetöntä vapaaputkea vai mitä? ;)

2 kommenttia:

  1. Mukavia pääsiäisen päiviä edelleen, kotona rentoutuen, töissä tienaten ja ulkona paistatellen! Tapaamisiin maanantaina!

    VastaaPoista
  2. Ihana kirjoitus; ulkoilma ja rehkiminen tekevät ihmeitä ja sen jälkeen rentoutuminen tuntuu tosiaan erilaiselta :). Nyt varmaan ymmärrät paremmin äitisi pihahommissa huhkintaa ;). Iso kiitos, kun autoitte. Monenmonta peräkärryllistä oksia saitte käsiteltyä ja kuskattua. Yritin itsekin tänään hiukan uurastaa pihalla ja onnistuin tippumaan tikkailtakin. Onneksi en sentään maahan asti, kun jäin jalastani killumaan pää alaspäin. Heikki varmaan mietti, että itkeäkö vai nauraa,kun ritarillisesti reagoi avunhuutoihini ja tuli päästämään minut pälkähästä. Siinä vaiheessa olin jo hiukan saanut kammettua itseäni parempaan asentoon :D. Onnrksi selvisin pelkällä mustelmalla.

    VastaaPoista