torstai 22. joulukuuta 2016

Joulukoristeet

Noniin, nyt olisi vihdoin aika jakaa teillekin vähän kuvia meidän tämän vuoden joulukoristeluista!




Kuusi on sama vanha, melko hillitty valko-hopea kaunokainen. Mä rakastan meidän joulukoristeita, ja käytän joka vuosi aikaa ihan pelkästään niiden ihasteluun, kun asetellaan niitä paikoilleen kuusen oksille. Vaikka meidän koristetyyli on melko rajallinen, se ei silti estä mua löytämästä joka vuosi jotain uusia ja ihania joulupalloja kerryttämään kokoelmia.

Ps. huomasitteko, että pöllökin on saanut päähänsä tonttulakin? Löysin ihanan valkoisen tonttulakin, joka minun oli saatava. Ja kivahan sitä on tuossa esillä pitää näin joulun kunniaksi, sillä välin kun en itse viiletä hattu päässäni. ;)


Teemu joutuu aika rajusti rajoittamaan mun joulupallomaniaa, sillä palloja on nyt jo sen verran paljon, etteivät ne kaikki sopineet kuuseenkaan. Mutta minäpä reippaana ja kekseliäänä tyttönä keksin tunkea noita palloja vähän sinne tänne täällä kotona. Kuka sanoi, että joulupallot on tehty vain kuuseen ripustettaviksi?



Kodin lisäksi myös pipareita on keretty koristelemaan. Tein pienen satsin kotona valmistaikinasta, ja äidin kanssa kävin leipomassa itsetehdystä taikinasta hiukan lisää. Täytyy sanoa, että aikamoinen urakka meillä oli, mutta toisaalta yhdessä leipominen oli myös hauskaa ja koristelu vielä hauskempaa. Hyvän koristemassan saa muuten, kun vatkaa keskenään munanvalkuaisen ja puolitoista desiä tomusokeria. Ihanan valkoista ja sopivan "vahvuista" pursottamiseen.

Myös joulukortit lähtivät matkaan pienoisen urakan jälkeen. :D Onhan tuo joulukorttihomma aikamoista hulluutta, mutta minkäs teet. Mulla alkaa jo löytyä näitä perinteitä kuin vanhalla mummolla konsanaan.

Ja hei, amarylliksen tilannetta olen unohtanut päivitellä teille! Se kukki niinkin komeasti, että jouduttiin taiteilemaan sille tuollainen tukikeppi systeemi. Raukka meinasi muuten kupsahtaa kumoon kukkiensa painosta. Ah, on se kyllä kaunis. Nyt amaryllis on jo kukkimisensa kukkinut, mutta ostin meille pari päivää sitten valkoisia tulppaaneja, jotka saavat toimia nyt sijaisena. Kauniitahan nekin, mutta kyllä tuo amaryllis on mun joulukukkien ehdoton ykkönen!

Hämmennetään vielä vähän, ja heitetään joukkoon yksi selfie! En ole kerennyt vielä täällä esitellä mun uutta hiustyyliä. Eli niille siis, joita en ole kerennyt viimeiseen pariin viikkoon näkemään; mä olen nykyään brunette! Rrrrakastan mun uutta hiusväriä. Hurjan kiva ja luonnollinen ja jotenkin ihan kuin mulle tehty. Ihan kiva pieni Viron tuliainen ja pikkujoululahja minulle itseltäni. Tuntuu niin freessiltä vaihtaa välillä kokonaan lookkia.

Tänään käytiin hakemassa vähän kadoksissa ollutta joulufiilistä pienellä Helsinki visiitillä. Käytiin syömässä Cavernassa (oh god, kiitos luokkakaverille loistavasta ravintolavinkistä!) ja siitä suunnattiin masut pullollaan Tuomaan markkinoille. Aivan ihastuttavia pieniä kojuja, joulumusiikkia, karuselli lapsille ja kauniita jouluvaloja kaikkialla. Talsittiin myös Aleksia pitkin Stockalle, ja uskaltauduttiin jopa tekemään nopea pyörähdys ryysiksessä. Onneksi itsellä ei ole mitään lahjastressiä, joten oli lähinnä huvittavaa seurata kanssashoppailijoita, jotka häärivät ympäriinsä kuin muurahaiset. Lähtiessä saatiin rautatieasemalta vielä ilmaiset kokikset mukaan kotimatkalle. Kyllä se pieni joulufiilis taisi hiipiä meille, lumettomuudesta huolimatta. Huomenna alkaa meidän kolmen päivän joulu, ja sitä ei enää mikään voi estää!

Meidän joulusuunnitelmat on muuten täysin identtiset viime vuoden kanssa. Eli huomenna Teemun vanhemmille, siellä yö ja aattona oman kodin kautta mun vanhempien luokse ja sieltä yöksi kotiin. Joulupäivänä vielä takaisin Teemun vanhemmille. Kuulostaa monimutkaiselta, mutta loppujenlopuksi tällainen järjestely on suht helposti järjestettävissä, kun kaikki asutaan tässä Tuusula-Kerava-Sipoo säteellä. Voi, en millään malta odottaa! Olen nyt jo ihan innoissani tästä koko viikonlopusta, en pelkästään siitä itse aatosta (vaikka sillon ne lahjat availlaan ;)) Koitan ehtiä vielä kaiken hässäkän keskellä tulla vilauttamaan hiukan, miltä meidän joululahjapaketoinnit näyttää tänä vuonna. Siitä tuskin ihan hirveästi inspiraatiota kerkeää enään kellekkään, mutta etteköhän te tee itse sitäkin hienommat paketit. Huomiseen! <3

1 kommentti:

  1. Niin kaunista ja tunnelmallista; Toivotan teille Onnellista kolmen päivän Joulua!

    VastaaPoista