maanantai 1. toukokuuta 2017

Pennulle

Huomenna haetaan meidän pentu kotiin! Tätä hetkeä on odotettu, ja siihen ollaan myös valmistauduttu kuluneiden viikkojen aikana. Nyt alkaa olla kaikki tarpeellinen ja vähemmän tarpeellinen hommattuna häntä varten. :D

Ensimmäinen asia, jonka ostin pennulle oli ihanat ruoka- ja juomakupit. Näin nämä aikoinaan jossain blogissa, ja ihastuin samantien. Olin ihan varma, ettei näitä enään myydä missään, kun pennun hankinta tuli itselle ajankohtaiseksi. Onneksi olinkin väärässä, ja sain tilattua veikeät luunmalliset kupit. Vähintään vesikuppi on kuitenkin aina esillä, joten miksei samalla hankkisi omaa silmää miellyttävät versiot osaksi sisustusta. :) Hauvaa tuskin kiinnostaa, minkä näköisestä kiposta pöperöt tulee tarjoiltua, mutta omistajakin on nyt tyytyväinen. Hommattiin vielä Ikeasta ihan perus muovinen pöytätabletti kupeille alustaksi, niin ei haittaa jos vedet vähän roiskuu. Lemmikkiliikkeissä myytävät suojukset on usein aika hintavia, joten ei kyllä haitannut maksaa tämmöisestä tyylikkäästä versiosta kolme euroa.

Pakko myöntää, että uudelle koiralle oli mukava shoppailla kaikenlaista. Silloin vuosia sitten, kun pentuhankinnat oli ajankohtaisia viimeksi, ei valikoima ollut läheskään nykyisen kaltaista. Tutkittiin Teemun kanssa ihmeissään erilaisia pantoja ja hihnoja suuresta valikoimasta ja nyt sitten toivotaan, että onnistuttiin hankkimaan edes jotenkuten oikeaa kaliiberia olevat varusteet. Tai sitten voi olla, että joudutaan pennun kanssa ensimmäisenä suuntaamaan lemmikkieläinliikkeeseen vaihtamaan välineitä.

Flexi tuskin on kovin tarpeellinen heti alkuun, mutta löydettiin niin hieno ja kevyt versio, että hankittiin sekin nyt sitten valmiiksi metsälenkkejä varten. Olihan siihen saatava myös tuollainen hieno lisäosa, jonka sisälle voi laittaa kakkapusseja tai koiranherkkuja.

Pikkuriikkinen pentupanta ja kevyt hihna meiltä löytyy myös. Niistä olen ehkä eniten epävarma tällä hetkellä, sillän koiran kokoa on hirveän vaikea arvioida pelkkien kuvien perusteella. Viime live-näkemisestä on kuitenkin jo kolme viikkoa aikaa ja pentu on oman arvioni mukaan suunnilleen tuplannut kokonsa tässä ajassa.


Oma peti (tai pari...) on pennun kannalta se ehkä tärkein ostos. On tärkeää, että pentu oppii itselleen sen oman paikan, jonne voi vetäytyä lepäämään ja rauhoittumaan. Ostettiin myös kevythäkki automatkoja varten, ja olisi tarkoitus pitää sitäkin ensin sisällä, että pentu tottuu siihen ja kokee häkin turvallisena paikkana matkustaa. Häkki löytyi itseasiassa Torista käyttämättömänä parillakympillä, eli se oli suorastaan löytö. Ja koska noita petejä nyt tuli krhm.. "vahingossa" hankittua kaksin kappalein, päätettiin sijoittaa toinen ainakin totuttelun ajaksi häkkiin. Saadaan siitäkin samalla pennulle mahdollisimman mukava ja turvallinen lepopaikka.
Ja sitten ne lelut... Mähän olin siis päättänyt, että pennulle ei osteta turhaan leluja etukäteen, kun niitä tulee kuitenkin ostettua pennun saavuttua. Ja saatiin Teemun vanhempien koiran vanhoja leluja myös. Mutta niinhän siinä kävi, että kaikki koirien lelut on vaan niin syötävän suloisia ja ajattelin vaan, että miten ihana tämäkin olisi meidän pennulle. Joten nyt niitä leluja sitten löytyy.

Ja nyt löytyy myös reilun kokoinen säilytyskori leluille! Tämä löytyi ihan sattumalta Ikeasta, ja onkin ihan vasta myyntiin tullut uutuus. Huovasta valmistettu koppa on tyylikäs ja maksoi kympin, eli ei ole mikään huima investointi jos pentu nyt päättää pistää korin palasiksi. Naurettiin Teemun kanssa, että vauva varmaan kapuaa koriin tyytyväisenä leluinensa, ja kolmenkympin koiranpeti jää käyttämättä. :D

Meillä on myös jos jonkinlaista syötävää pennulle valmiina. Pentu saa mukaansa kasvattajalta jotain penturuokaa, johon on tottunut. Kun Teemu oli viikko sitten eläinmessuilla, saatiin sieltä ilmaiseksi vaikka mitä herkkua pennulle, joten niitä riittää nyt. Myös pureskeluhaluihin on hommattu erilaisia purutikkuja. Ollaan pohdittu, että halutaan ruokkia pentua tulevaisuudessa ainakin osittain raakaruualla, joten niitäkin voisi jo käydä ostamassa pakastimeen, niin pennun voisi totuttaa sitten pikkuhiljaa niihin.


Kotona ei ole tarvinnut tehdä hirveästi muutoksia pentua varten. Suurin asia nyt on tuo työ/vierashuoneen ovelle asennettu portti. Halutaan rajata pennulle pienempi alue, mihin jäädä yksin ollessaan. Tämän pitäisi vähentää koiran stressiä, sekä helpottaa lähtöä, kun ei tarvitse tarkistaa kaikkia huoneita koirankestäviksi aina lähtiessä.

Televisiotasoa olemme myös vähän tuunanneet, sillä alunperin taso on alhaalta avoin. Ostettiin Ikean löytönurkasta hylly kolmella eurolla ja sahattiin siitä sopivan kokoinen kaistale estämään pennun pääsy esimerkiksi uudelle pleikkarille ja johdoille. Myös loput johdot on piilotettu ja matot siirretty varastoon. Pariin paikkaan täytyy vielä levitellä sanomalehtiä valmiiksi.

Siinäpä tärkeimmät! Lähti hieman lapasesta, niin kuin arvata saattaa ensimmäisen vauvan kohdalla. Mutta on häntä niin odotettu, että eiköhän tämä meille sallita. Ja ainiin, yksi syötävän suloinen paitakin oli saatava... Mutta se oli kuitenkin -60% alennuksessa, eli pelkkää säästöä. ;)

Ps. Tänään blogi täyttää jo kolme vuotta! Välillä on kirjoittamisen kanssa ollut hiljaisempia aikoja, ja välillä taas hieman aktiivisempia. Jokatapauksessa, täällä mä edelleen olen rustailemassa teille elämän menosta, ja samaa rataa olisi tarkoitus myös tulevaisuudessa edetä. Huomenna kääntyy siis synttäreiden kunniaksi myös uusi sivu blogin historiassa, kun blogi saa uuden tähden meidän pienestä koiranpennusta. Hänen edesottamuksista saatte todennäköisesti jatkossa siis lukea ihan jopa kyllästymiseen saakka! Mutta nyt siirryn jännittyneenä odottelemaan huomista, ja toivotan teille vielä ihanat vapun jälkimainingit. Tervetuloa toukokuu, sinua onkin jo kaivattu! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti