keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Hotellit Kroatiassa

Me asusteltiin Kroatiassa kahdessa hyvin erilaisessa, mutta ihanassa hotellissa. Ensin oltiin Splitissä Villa Olea nimisessä hotellissa kaksi yötä ja sen jälkeen viisi yötä Hvarilla Amfora Grand Beach Resortissa.

Splitissä majapaikaksi valikoitui vain muutaman huoneen pieni, mutta sitäkin viihtyisämpi Villa Olea. Tämä kyseinen hotla sijaitsee keskustan pääkadulta erkanevalla sivukadulla, eli on siis varsin ytimessä. Hotellilta oli lyhyt matka bussiasemalle, mihin tultiin lentokentältä, satamaan, mistä lähdettiin Hvarille, vanhaan kaupunkiin sekä rantakatu Rivalle.


Huoneet olivat vasta uusittuja, valoisia ja avaria korkean huonekoon ansiosta. Sairaan mukava, muhkea ja iso sänky on aina suurta plussaa! Myös kylppäri oli oikein siisti ja tyylikäs.Joo. Näissä meidän Teemun ottamissa kuvissa huone ei oikein pääse oikeuksiinsa. Kuvat on siis otettu sillä sekunnilla kun pamahdettiin tonne lauantai-iltana pitkän matkanteon jälkeen. Ainoa syy miksi viimeisin kuvista näki päivänvalon, on että se on ainoa kuva, josta pystyy hahmottamaan tuon kylpyhuoneen sijaintia. Sielä oli hauskasti ikkuna makuuhuoneeseen, ja se sijaitsi tuota varsinaista huonetta korkeammalla.

Villa Olea kävi paremmin kuin loistavasti parin yön majoittumiseen Splitissä. Hotelli on tosiaan pieni, eli mitään muuta sielä ei oikeastaan voi puuhastella kuin nukkua. Esimerkiksi aamupalatarjoilua tai muuta ei siis ole saatavilla. Alle kymmenen hotellihuoneen lisäksi hotellissa on pieni aula ja respa. Tämä sopi meille oikeastaan juuri loistavasti, sillä isoon hotelliin olisi ollut vaikea asettua lyhyessä ajassa. Villa Oleassa myös asiakaspalvelu oli erinomaista! Me ehdittiin törmätä respassa kahteen työntekijään, ja molemmille ehdottomasti täysi kymppi! He olivat hyvin vieraanvaraisia, ja saivat heti asiakkaat tuntemaan itsensä kodikkaiksi ja tervetulleiksi. Heidän päästään löytyi myös loistavaa joustavuutta sekä avuliaisuutta, mitä tulee esimerkiksi matkalaukkuepisodiin.

Kun Villa Olea oli hyvin tyypillinen kaupunkihotelli, niin Hvarissa meitä odotti enemmän rantalomamainen täysihoitohotelli. Hvarilla apartment tyyppinen majoittuminen on hyvin yleistä, eikä hotelleja edes ole kovin useita. Heti alkuun on pakko myös myöntää, että Amfora Grand Beach Resort ylitti kyllä meidän odotukset. Paikanpäällä oli oikeasti samanlaista kuin kuvista oli etukäteen kuvitellut. Toisaalta täytyy kyllä antaa hotellille pisteet kotiin tervetulotoivotuksesta, sillä saatiin heti alkuun kuulla, että meidät on siirretty Standard huoneesta Superior-tason huoneeseen. Not bad at all, eikä lainkaan valittamista!Oltiin molemmat aika innoissaan, kun päästiin tuonne meidän huoneeseen. Hyvin modernia, tyylikästä ja ylellistä, sellaista mitä oikeastaan vähän odottaakin kun lähtee lomalle. Jälleen ihanan leveä sänky, ja kylppäristä löytyi jopa amme! Pitkien päivien ja kävelyiden jälkeen oli aivan ihanaa pulahtaa kuumaan kylpyyn valkkarilasi kourassa. Todellista rentoutumista mun makuun!Ihan ehdottomasti paras asia meidän hotellihuoneessa oli tuo näkymä. Vaikka usein sanotaan, ettei kukaan sitä lomaa hotellihuoneessa vietä, niin oli se aika ihanaa aamuisin vetää verhot syrjään ja vaan ihastella edessä aukeavaa näkymää ja kaunista merta. Pelkkien kuvien katselu saa mut huokaamaan ääneen. Voisinko palata takaisin tonne? Mielellään nyt heti jos sopii.Tämä postaus alkaa mennä aika hehkutukseksi, mutta minkäs sille voi, kun kaikki vaan loksahtaa kohilleen. Me ei nimittäin myöskään turhaan maksettu aamupaloja tuolla Amforassa, sillä saatiin joka aamu nauttia kattavasta ja laadukkaasta aamiaisesta, jonka voimilla jaksoi pitkälle päivään.

Amforassa puitteet oli kaikin puolin kunnossa. Hotellilta löytyy myös upea allasalue, mutta siitä ei nyt tule kuvia vielä tähän postaukseen. Tähän väliin siis tämmöinen aika informaatiopainotteinen postaus, mutta hyödyttää varmasti niitä, jotka mahdollisesti suuntaavat lomillaan samoihin maisemiin! :)

Ja tähän loppuun vielä pienet tuuletukset leijonapoikien puolesta! Piti kirjoittaa tätä postausta pelin aikana, mutta eihän siitä tullut mitään edes erätauoilla, sen verran jännittävissä tunnelmissa pelailtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti