sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Mökkitunnelmia, kaljakelluntaa ja rapujuhlat

Kiireetöntä oleskelua.


Mummin valmistamaa herkkuruokaa.

Siellä ihanassa riippumatossa köllöttelyä kirjan kanssa.

Pitkä iltakävely mummin kanssa erilaisia mökkejä ja pihoja tutkiskellen.

Taru sormusten herrasta -elokuvan katsomista noiden kahden hömpän kanssa, ihan parasta viihdettä! Ei ihan tainnut örkkien ja haltioiden kamppailut aueta, mutta ei se mitään, pääasia että hauskaa meillä oli.  Hipsiminen mummin kanssa iltamyöhällä päärakennuksille iltapesulle.

Kipuaminen parvelle ja pujahtaminen puhtaiden lakanoiden väliin.

Parvelta herääminen tuntui myös todella ylelliseltä. Ihanko oikeasti saan vaan viettää parasta aikaa kesästä täällä, mulle rakkaiden ihmisten kanssa, ilman kiirettä minnekään? <3

Aamiainen nautittiin aurinkoisella terassilla, ja jaettiin Hesari kristillisesti. Äijälle lauantailiite, mummille kulttuuriosio ja minulle loput. Ja sitten vaihdettiin. Voi miten sitä nautti sellaisestakin pienestä yksityiskohdasta, kuin Hesarin lukeminen yhdessä.Tottakai meidän täytyi myös käydä vähän ihmettelemässä kaljakellujia, kun kerta ihan vieressä oltiin. Mukavalta näytti touhu näin sivustakatsojankin kannalta. Ja hauska oli bongailla mitä erilaisempia virityksiä, joista ihmiset olivat itselleen paatteja väsäilleet! Useammat kunnon ponttoonilautatkin oli eksynyt mukaan.Melkein iskee pieni kateus mummia ja Äijää kohtaan, kun saavat asustella mökillä ihan koko kesän. Toisaalta, onhan siellä myös paljon hommaa, että ei tuo mökkielämä kyllä mitään pelkkää laiskottelua todellakaan ole.  Silti olen vain totaalisen ihastunut tuohon rennon mutkattomaan mökkeilyyn. Ehkäpä vielä elokuussa riittäisi lämpimiä iltoja, joita viettää mökin rauhassa...


Eilen oli myös illalla aikaa suunnata niihin rapujuhliin! Meille sattui aivan ihana ilma, ja saatiin syödä rapumme aurinkoisella terassilla. Vähän kuohuvaa, snapseja, juomalauluja ja herkullisia rapuja. Voi miten mukava ilta vietettiinkään Teemun vanhempien luona ja viihdyttiin terassilla syöden, juoden ja jutustellen monta tuntia.

Tänään onkin ollut taas ihan erilainen ilma, vaihdellen ukkosta, sadetta ja auringon paistetta. Toisaalta eipä ole haitannut, sillä aika on mennyt pakkaillessa ja autoa varustellessa. Me nimittäin lähdetään huomenna pienimuotoiselle road tripille nyt, kun Teemullakin alkoi loma! Ensin on suuntana Seinäjoen asuntomessut, mistä olisi tarkoitus ajella Kalajoen kautta Ouluun ja Yli-Iihin, joka kesäiseen must-go kohteeseen. Meillä on kuitenkin yksi hauska pieni muutuja mukana matkassa, sillä päätettiin kokeilla nukkua yksi yö autossa! Eli jos löytyy jotain viime hetken vinkkejä, niin saa ihmeessä jaella tänne päin! Meidän wolkkarikaravaani on itseasiassa aika kotoisa, vaikka itse sanonkin. Vähän mietityttää, että mitähän tästäkin tulee, mutta pientä seikkailumieltä ja pilke silmäkulmassa ei ole koskaan pahitteeksi. Näiltä reissuilta syntyy ne kaikkein mieleenpainuvimmat muistot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti