lauantai 28. maaliskuuta 2015

Ja taas ärsyttää pientä ihmistä
Nyt on jälleen koittanut Suvin avautumisen aika! Tällä kertaa ärsytystä herättävä asia liittyy politiikkaan. Älkää ihan vielä painako sitä ruksia, kyse ei ole mistään vaikeasta poliittisesta kannanotosta tms. Itsehän en tuota politiikkaa nimittäin kovin aktiivisesti seuraa, sillä meininki tuolla eduskunnassa on omasta mielestäni vähintäänkin kyseenalaista. Mutta nyt ei mennä siihen! Vaan tämä suurta närkästystä aiheuttava asia liittyy nyt käsillä oleviin eduskuntavaaleihin. Ja tarkemmin eduskuntavaalimainontaan. Keksiikö joku jo, mistä on kyse?

Eduskuntavaaliehdokkaiden tienvarsimainokset. Olipa siinä muuten yhdyssanaa kerrakseen. Mutta todellakin. Tiedättehän nämä erinäköiset ja -kokoiset naamat, jotka hymyilevät teille tienvarsilla ja kehottavat äänestämään kuusysiä, koska hän on jonkun äärimmäisen tärkeän asian puolestapuhuja. En tiedä sen tarkemmin mikä on sitten politiikka näiden itse mainosten takana, että minne näitä saa ja ei saa pystyttää, mutta täällä päin tuntuu ainakin elävän hyvinkin valveutunutta kansaa. Kerava-Tuusula tieosuudella näitä mainosnaamoja komeilee yli viisikymmentä. YLI VIISIKYMMENTÄ! (Kyllä, laskin ne turvallisissa olosuhteissa, apukuskin paikalta, vaarantamatta liikennettä.) Olisikohan tässä mainostuksessa muuten mahdollisesti joku säädös, että taajaman ulkopuolelle niitä saa pykäillä niin paljon kuin sielu sietää? Se nimittäin selittäisi sen, että meille päin ajellessa naamat sen kun lisääntyy. Kyllä täältä löytyy peltolääniä ja tolppaa, jonne mainoksia pystyttää.


 

Hyvät ehdokkaat, hyvät ehdokkaiden kannattajat, jotka käytte auliisti kantamassa suosikkienne naamoja ojanpenkoille, haluaisin tehdä nyt yhden asian selväksi. KUKAAN EI ÄÄNESTÄ TIENVARSIMAINOKSEN PERUSTEELLA! Kukaan ei katso, että voi kas kun tuon Tiina-Petterin naama on kyllä sen verran ihana, että taitaapa tämä ääni mennä nyt kuusysille. Sitä en kiellä, etteivätkö mainokset herättäisi huomiota. Sillä ovathan ne saaneet minunkin huomioni osakseen. Mutta tässä tapauksessa saatu huomio on ainoastaan negatiivista. Jokaisen naaman kohdalla ajattelen, että no tuota tyrkkyä en ainakaan äänestä, ja laitampa vielä naamankin muistiin sen varalta.

Nämä kyseiset mainokset ovat myös poikkeuksetta äärimmäisen rumia. Ei tuo luonto tälläkään hetkellä itsestään ihan parasta anna, mutta isketäänpä tienristeykseen rykelmä tekohymyä vääntäviä virnistelijöitä, niin johan maisema paranee! Ja vielä kun mainokset ovat hiukan pidempään saaneet komeilla tienvarsilla, niin lisätään joukkoon pari likaantunutta yksilöä, yksi sateen haalistama, jonka naama on lähtenyt valumaan kuin zombie-elokuvassa, sekä muutama joille joku oman elämänsä Picasso on käynyt taiteilemassa komeat viikset.

http://www.troll.me/images/sad-guy/why-just-why.jpg


Jos vain lyhyeltä tienpätkältä löytyy näitä ihastuttavia mainoksia yli viisikymmentä, paljonko niitä on ympäri Suomea? En nyt todellakaan tiedä, että onko Keravan ja Tuusulan asukkaissa tavallista enemmän vaalien ehdokkaita ja innokkaita äänestäjiä, vai onko tämä ongelma ihan valtakunnallinen asia. Luulisin ainakin, että Helsingissä tämänkaltaiseen mainontaan on aika tarkat rajoitukset. Mutta miettikää sitä mainosten määrää! Miten paljon näihin käytetään aikaa, vaivaa ja rahaa, ja sitten vaalien jälkeen hymyilevät Pirkot ja Pertit kannetaan kierrätykseen. Ei voi millään tasolla olla verrainnollista saatuun hyötyyn, joka oman vahvan näkemykseni perusteella on täysi nolla. Paitsi tietenkin, jos saisin kuulla jostain ehdokkaasta, joka vastustaisi jyrkästi tienvarsien pärstöjä.. Sillonhan ehdokas saisi täältä suunnalta kannattajan, ja tavallaan hyötyisi tienvarsimainonnasta. Mutta juu, aika kaukaa haettua.

Aamen, olen puhunut. Ei mulla sen kummempaa näin lauantai-iltana. :D Muuten muistakaahan Earth hour tänään 20.30-21.30 ja että siirrätte ne kellot kesäaikaan(!!) ensiyönä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti