maanantai 18. heinäkuuta 2016

Porvoossa

Lauantaina mulla oli ihan hupsu työpäivä joka päättyi jo puoli yhdeltä (kyllä), mitä en kuitenkaan pistänyt lainkaan pahakseni, sillä ulkona paistoi aurinko ja oli muutenkin mitä parhain kesäkeli. Kävin nappaamassa Teemun matkaan mukaan ja suunnattiin ihastuttavaan Porvooseen.



Porvoo on ehdottomasti yksiä mun lemppari kaupunkeja Suomessa. Varsinkin kesäisin kaupunki puhkeaa kukkaan, ja erityisesti vanhan kaupungin puoli ja jokivarsi on aivan täydellistä miljöötä. Porvoossa vallitsee ihan omanlaisensa tunnelma, ja tuntuu että itsekin kokee jonkinlaisen muutoksen aina, kun astelee Porvooseen. Meininki on siellä jollain tapaa niin kovin huolettoman, vaivattoman ja rennon oloista, että itsekin ihan rentoutuu ja astuu mukaan siihen menoon.






Aurinkoisena lauantaina väkeä oli paljon liikkeellä, mikä myös nostatti tunnelmaa vanhassa kaupungissa. Tanssittiin kesähäitä, ja koristellut vanhat autot narujen päissä roikkuvine metallipurkkeineen rämistelivät ohi pitkin mukulakivikatuja. Viihdyttiin monta tuntia ihan vain kävellen ympäriinsä ja ihmetellen vilskettä. Käytiin Porvoon Paahtimossa jäälateilla ja joenrantakadulta napattiin mukaan suuret ja oikein kohtuuhintaiset jätskitötteröt (sitruunalakritsi, ehdoton suosikki! <3). Sain omani vielä tuplavohvelilla kaupanpäälle. :D

Ihanaa oli piipahtaa Porvoossa (vaikka tuolloin Pokemon Go ei toiminutkaan, ja jäi kaikki Porvoon Pokemonit nappaamatta). Aivan varmasti ainakin kerran on vielä vierailtava tänä kesänä, sillä ravintolatarjonta jäi tällä kertaa kokonaan testaamatta, kun käytiin vain kahvilla ja jätskillä. Ja voi ne kaikki ihanat pikku putiikit, joihin ei raaskinut tuhrata aikaa noin kauniilla ilmalla. Paljon jäi siis vielä tekemistä seuraavaakin reissua varten! Mikä on teidän lempikaupunki kesällä, ja miksi juuri se? Mun henkilökohtaisella listalla Porvoo keikkuu kyllä ihan siellä kärkipäässä! Nyt muuten näyttää säätiedotuksetkin jo astetta lupaavammilta, menkäähän siis ulos nauttimaan kesästä! ♥

2 kommenttia:

  1. Porvoo on kyllä yksi kauneimmista kaupungeista. Minusta on hauska ajatella, miten siellä on ennen mennä köryytelty hevoskärryillä pitkin kapeita mukulakivikatuja:). Ihana tunnelmallinen kirjoitus kuvineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Ja niin, eikö olekin jännittävää!

      Poista