tiistai 28. huhtikuuta 2015

The Riva

Split on täyttä rakautta. En edes tiedä, mikä tässä paikassa olisi se paras juttu. Nämä kaikki ystävälliset ja mukavat ihmiset. Jännittävät pienet kadut ja kujat, jotka risteilevät hullunkurisesti ympäriinsä. Vanhat ja kauniit rakennukset, joita on rakennettu ikäänkuin ripottelemalla tiiviisti mitä mielenkiintoisimpiin kohtiin kallion päälle. Vai ylipäänsä rento ja lämmin tunnelma, eräänlainen hyvä yhteishenki, joka täällä vallitsee.  Splitin fyysistä ja henkistä kauneutta on vaikea pukea sanoiksi. Se on itse koettava.

Yksi viihtyisistä paikoista täällä on meren myötäisesti rannalla kulkeva bulevardi, jonka nimi on Riva. Rakennusvaiheessa Riva jakoi paikallisten mielipiteet kahtia, mutta itse asetun ehdottomasti kannattajien puolelle. Rivan varrelta löytyy lukuisia pieniä viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, joilla kaikilla on laajat terassit käytössään. Oli ihana huomata, miten paikalliset hyödyntävät tätä mahtavasti, ja nauttivat terasseista aamusta iltaan. Aamuisin terasseille tullaan juomaan aamukahveja ja iloinen puheensorina jatkuu pitkälle yöhön, kun ystäväporukat nautivat baarien antimista.


Meidän hotelli sijaitsee Rivan toisesta päästä lähtevällä pääkadulla, joten paljon tuli itselläkin Rivalla tallusteltua. Nautittiin siellä muunmuassa aamupalasta, jäätelöstä ja illallisesta. Sunnuntaina täällä järjestettiin puolimaraton, minkä maaliviiva oli sekin Rivalla.

Voisinpa mä jotenkin purkittaa tätä tunnelmaa ja tuoda sitä mukanani teille ihasteltavaksi. Täällä vaan tuntuu kaikki olevan niin kohdallaan. Mä tiedän jo tässä vaiheessa lomaa, että Kroatia on yksi mun suosikkikohteista, ja varmasti yksiä parhaista paikoista Euroopassa.Näissä Rivalla räpsityissä kuvissa mulla on aika uutukaisia juttuja päällä. Pari postausta sitten esittelinkin nuo täydelliset KappAhlin farkkushortsit. Myös BikBokista ostettu rentoilupaita sopii loistavasti näihin maisemiin. Jalkaan perus ballerinat ja äidin vanha (ja kovin rakas) nahkalaukku olalle! Mulla oli itseasiassa tossa alla aika ovelasti urheilurintsikat, sillä kuvien oton jälkeen vaihdoin lenkkarit jalkaan ja kavuttiin noin miljoona porrasta Marjan hillille. Mutta se onkin jo ihan toinen tarina. ;)

Tällä hetkellä kirjoittelen täältä Hvarin saarelta. Mulla on vielä paljon kerrottavaa Splitistä ja kameran muistikortti vaan täyttyy kovaa vauhtia. Mutta kaikki ajallaan, ajattelin että parempi esitellä teille tämmöisiä pieniä palasia sen sijaan, että isken tähän noin tuhat kuvaa suoraa syöttöä. :D Me lähdetään nyt tutkimaan uutta asuinmestaa, ihanaa tiistaita sinne koti Suomeen ja palataan taas! <3
2 kommenttia:

  1. Mikä ihmeen kommenttija mistä tuohon sivulle on tullut? Joka tapauksessa todella kauniisti, elävästi ja rikkaalla kielellä kerrottu matkakertomus Splitistä :). Yritän täällä aistia tunnelmaasi. Täällä on suht lämmintä tänään ja aurinkoistakin, mutta huomenna onkin sitten luvattu puoleen Suomea n. 20 cm LUNTA! Heikin kanssa juteltiin, että Kroatia on yksi tuleva matkakohteemme, sillä haluamme ehdottomasti patikoimaan sinne kauniisiin maisemiin. Tämä kuvauksesi kyllä lisäsi matkaintoa, joten iso kiitos kuvista ja sanoista! Mukavaa jatkoa reissuun ja virtuaalihalit molemmille <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi intosi ei ainakaan vähene, kun lisään kuvia täältä Hvarilta :D Taas tosi erilaista kun vertaa tuohon kaupungin hulinaan :) Suunniteltiin vähän, että vuokrattaisiin pyörät joku päivä ja käytäisiin vähän ajelemassa. Saa nähdä miten siitä selvitään, kun korkeusvaihtelut on melkoisia, eivätkä autoilijat täällä taida tuntea käsitettä nopeusrajoitus ;D

      Poista